úterý, května 13, 2014

Vousaté analýzy

Eurovize nevzbuzuje v českém publiku větší zájem. Jeden čas se tuto popovou soutěž snažila protlačit naše státní televize, ale z důvodu nepochopení principu a tudíž i naprosto neprodejných výsledků, jsme se odvážně vycouvali. Žádná ztráta, peníze umíme utratit i na ještě větší pitominy.
Ale letošní ročník je zajímavý, protože zaujal snoby z Lidových novin, kteří sice znají děj všech mýdlových oper, ale jinak se dívají pouze na ČT2. Vyhrála jakási fousatá dáma či muž v sukni. Pan Peňás tomu obětoval dokonce redakční komentář, ve kterém se dozvíme, že se podle nějakých lidí jedná o důkaz prohnilosti Západu a  tento postoj se prý hlavně objevuje u zastánců ruského vedení (a pak následuje popis hrůz před a za Sibiří). Bohužel, tady si střelil dokonalý vlastní gól, který bohužel většina jeho čtenářů není schopna zaregistrovat.
Jak už jsem uvedl výše, Eurovize u nás nevzbuzuje skoro žádný zájem. Proto téměř nikdo nesleduje případné politické souvislosti a nemá potřebu se k tomu vyjadřovat. Trošku jiná situace je za naší severní hranicí. Poláci se konkurzu účastní, mediálně ho prožívají a jejich politici si snaží na tom trošku přihřát svou kašičku. Nejhysteričtější reakce výhra rakouského transsexuála vzbudila u představitelů extrémně rusofobní strany Právo a spravedlnost pana Kačyňského...

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 0:

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka